Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Νεότερα δεδομένα για την αντιμετώπιση της Νόσου Alzheimer με Τραμιπροσάτη

Τσολάκη Μάγδα

15 Φεβρουαρίου 2025

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:38:10 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 3

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και το Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων διοργάνωσε στις 13-16 Φεβρουαρίου 2025 το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Νόσο Alzheimer και το 6ο Μεσογειακό Συνέδριο για τις Νευροεκφυλιστικές Παθήσεις.

Για τέσσερις ημέρες, σε τέσσερις παράλληλες αίθουσες, παρουσίασαν τις ανακοινώσεις τους περίπου 400 διεπιστημονικοί ομιλητές και πρόεδροι από όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμά του συνεδρίου κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων μεγάλης σημασίας, όπως η ασφαλής χρήση των αντιαμυλοειδικών φαρμάκων, η νευροψυχολογική αξιολόγηση και το μέλλον της, ο ρόλος του φροντιστή στην ποιότητα ζωής της οικογένειας, οι Νέες Μονάδες Φροντίδας για ασθενείς με άνοια τελικού σταδίου, καθώς και επιλεγμένα σημεία από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Τεχνολογίες που πλαισιώνουν την περίθαλψη ασθενών με άνοια.

Επαγγελματίες υγείας, άτομα με άνοια, περιθάλποντες, φοιτητές και νέοι επιστήμονες, συνολικά περισσότερα από 700 άτομα, παρακολούθησαν τα Συνέδρια για να ενημερωθούν έγκυρα και έγκαιρα για τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς και για να συμμετάσχουν σε εργαστήρια και παρουσιάσεις νέων νευροεπιστημόνων από όλη την Ελλάδα, σχετικά με τη νόσο Alzheimer και άλλες νευροεκφυλιστικές παθήσεις, τόσο στον διαγνωστικό όσο και στον θεραπευτικό τομέα.

Για τη διεξαγωγή του συνεδρίου συνεργάστηκαν 26 μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, ενώ για τη διασφάλιση της επιστημονικής αρτιότητας, συνεργάστηκαν 112 μέλη της Διεθνούς και Πανελλήνιας Επιστημονικής Επιτροπής, οι οποίοι αξιολόγησαν τις 307 περιλήψεις που υποβλήθηκαν.

Μία μικρή συλλογή από τις ανακοινώσεις που πραγματοποιήθηκαν και αντιπροσωπεύουν τη σύγκλιση των επιστημών στην υπηρεσία του ασθενούς, μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Τσολάκη Μάγδα Νευρολόγος- Ψυχίατρος – Θεολόγος - Ομότιμη Καθηγήτρια Νευροψυχιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Πρόεδρος, Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στη Θεσσαλονίκη. Πήρε το πτυχίο της Ιατρικής του Α.Π.Θ, με λίαν καλώς (8) το 1978, και την ειδικότητα του Νευρολόγου-Ψυχιάτρου το 1983, αφού πρώτα εκπλήρωσε την υποχρέωση της υπηρεσίας υπαίθρου. Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στην Α ́ Νευρολογική κλινική και έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. με «άριστα», το έτος 1983. Εργάζεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το 1982 και στη Γ΄ Νευρολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1988 μέχρι το 2017. Από το 2017 έως το 2020 εργάστηκε ως Διευθύντρια στην Α΄ Νευρολογική Κλινική. Είναι η κύρια συγγραφέας ή συν-συγγραφέας 63 βιβλίων. Έχει συμμετάσχει με 350 περιλήψεις σε ελληνικά συνέδρια, με 272 περιλήψεις σε αγγλικά διεθνή ή ευρωπαϊκά συνέδρια, είναι η πρώτη συγγραφέας ή συν-συγγραφέας σε 175 εργασίες Ελληνικών Περιοδικών και σε 567 Διεθνή Περιοδικά -464 στο PubMed με Impact Factor =2653,303 , δείκτης h = 90, με> 30.000 αναφορές, έχει κρίνει άρθρα για συνέδρια και περιοδικά (321). Έχει διοργανώσει 24 Εθνικά συνέδρια ή Σεμινάρια για την Νόσο Alzheimer και έξι διεθνή. Ήταν ένα από τα τρία συμβουλευτικά μέλη για 26 διδακτορικές διατριβές. Δημιούργησε την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer το 1995 και την Ελληνική Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer το 2007, είναι πρόεδρος μάλιστα αυτής της Ομοσπονδίας με 630 διαλέξεις, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα. Συμμετείχε σε 66 ερευνητικά προγράμματα και 42 κλινικές δοκιμές. Συνολικά έλαβε 75 βραβεία. Είναι μητέρα 4 παιδιών και γιαγιά 10 εγγονών.

Σχετικές ομιλίες